Таємниця молитви - це молитва потай

Таємниця молитви - це молитва потай

Ніколи ще настільки багатьма християнами була залишена молитва за зачиненими дверима, молитва в її новозавітному значенні, молитва, натхненна Духом Святим, яка вражає пекло і пробуджує світ. Така молитва стала долею одиниць, але її не можна нічим замінити. Тому ми або будемо молитися таємницею молитвою, або помремо.

У сучасній церкві багато організаторів, але мало знають що таке молитовна спрага; багато пастирів, але мало домобудівників таємниць Божих; багато проповідників, які демонструють свої таланти за кафедрою, але мало тих, хто чуйно прислухається до голосу Божого у відокремленій кімнаті.

У церкві багато співаків, але мало вірних воїнів. Члени її роблять все можливе, щоб піти від відповідальності і мало журяться про тих, хто гине грішників. Багато сьогодні цікавляться справами церкви просто з цікавості і зовсім не бажають клопотати перед Богом про порятунок ближніх.

Будемо пам'ятати: якою є наша щоденна молитовне життя, такі ми і є насправді.

Немоляєв пастир - це артист; Немоляєв церква - це блукаюче по бездоріжжю стадо. Якщо церква неспроможна в молитві, вона неспроможна у всьому. Для успішної християнського життя необхідні дві найважливіші передумови, які народжуються і міцніють в молитві, - це провід Боже і ревнощі в молитві.

Служіння проповіді доступно небагатьом, служіння молитви - найвище з усіх видів - доступно всім! Тільки плотської християнин може сказати: "Увечері я залишуся вдома, тому що в церкві буде всього-на-всього молитовне зібрання".

Сатана не боїться великої армії проповідників, але мобілізує весь ад на боротьбу з одним моляться людиною.

Сучасні християни мало знають про те, що значить "зв'язувати і розв'язувати", хоча це обітниця залишається в силі і для нашого покоління (Мтф.18: 18). Згадаймо, що ми з вами "пов'язали" або "розв'язали" в останній раз. Бог не збіднів у Своїй силі, але для того щоб Він відповідав на наші молитви, ми повинні більше бути в спілкуванні з Ним, більше молитися за зачиненими дверима.

Світ крокує в пекло так стрімко, що наші самі оперативні плани по євангелізації здаються черепашачими кроками. І все це відбувається тому, що мало хто з нас може пригадати, коли в останній раз він залишив ліжко і провів ніч у молитві перед Богом, щоб Він послав приголомшливе світ пробудження. У багатьох немає співчуття до гинуть.

Сьогоднішні гучні проповіді з їх блідим тлумаченням божественних істин звабили багатьох віруючих, і вони переплутали будівельні ліси з самою будівлею, приймають шум за творення, показну релігійність - за пробудження. Таємниця молитви - це молитва потай. Багато християн сьогодні духовно збанкрутували, проте не тільки не журяться, але навіть хваляться цим.

Молитва, яку чує Бог, проста в своїй глибині і глибока у своїй простоті. Молитва - це звичайнісінька мова, яка доступна навіть дитині. Але в той же час молитва так піднесена, що перевершує будь-яку іншу мову і вичерпує весь людський лексикон. Головне ж полягає в тому - з якого серця вона виходить. Ніагарський водоспад полум'яних слів не справить на Бога ніякого враження і не спонукає Його до дії, якщо їх вимовляє людина з нечистим серцем і з нечистоти.

Одна з найглибших молитовницю Старого Завіту взагалі не вимовляла слів. "Уста її тільки рухалися, і не було чутно голоси." (1Цар1: 13). Тут не було ніякої мови, а тільки - "зітхання невимовні". І на цю беззвучну молитву Бог відповів!

Ніхто не стане заперечувати, що головною причиною тривоги сучасних церков є кошти. Однак справжня Новозавітна церква не знає цієї тривоги, тому що вона зосереджує свою увагу не на грошах, а на молитві. Коли церква платить гроші, вона набуває місце, коли молилася першоапостольської церква, то "по помолились, затряслося те місце, де зібрались були, і вони сповнились Духом Святим і зачали говорити Слово Боже з сміливістю" (Деян.4: 31).

Стародавні Божі пророки гостро відчували грандіозність покладеної на них місії. Обтяжені непосильним завданням, вони шукали можливість полегшити свої перевантажені душі.

Мойсей, наприклад, намагаючись ухилитися від доручення вивести народ Ізраїльський з Єгипту, виправдовувався недорікуватістю (Ісх.4: 10). Бог має силу й через одну людину зробити Свої славні справи, але Мойсей випросив в помічники Аарона, і він був в тягар йому, тому що в найвідповідальніший час відлив золотого тільця і ​​довів весь народ розгнуздав.

За подібним мотивами виправдовувався Єремія. "О, Господи Боже, таж я не вмію говорити, бо я ще молодий" (Іер.1: 6) Але і в цьому випадку людські заперечення не отримали підтримки з боку Бога.

Людина, якого обрав Бог, не потребує мудрих радників, щоб відшліфувати характер або придбати витончені знання. Сам Бог владно бере його і, наблизивши до себе, наділяє необхідними здібностями.

Подібно до того, як сучасні вчені, розщепивши атом, доторкнулися до нового виміру сили, так церква в молитві повинна відкрити для себе заново безмежну силу Святого Духа. Завдати удару по гріховного чудовиську віку цього і потрясти спокій сонних християн можна тільки через молитву. Жива проповідь Євангелія і переможна життя є результатом тривалої молитви за зачиненими дверима.

"Ми повинні молитися, якщо бажаємо жити свято!" - кажуть одні.

"Ми повинні жити свято, якщо хочемо молитися", - кажуть інші, і з цим твердженням згоден псалмопевец Давид. "Хто зійде на гору Господню, і хто буде стояти на місці святому Його?" - запитує він і сам відповідає: "Той, у якого руки та щиреє серце." (Пс.23: 3-4).

Читаючи в Святому Письмі про Мойсея і Єремії, можна дивуватися молитовному подвигу першого і бути враженим плачем другого, а самим затинатися в абетці ходатайственной молитви. Можна, нарешті, прочитати цілу бібліотеку книг про молитву, але ніколи не стати молитовником. ДЛЯ ТОГО ЩОБ НАВЧИТИСЯ молитися, МИ ПОВИННІ молитися ЗА ЗАКРИТОЇ ДВЕРИМА.

Люди молитви повинні бути самовідданими, тому що сатана буде протидіяти їм до того, як вони почнуть молитися.

Справжня молитва - це не подача заяв Владиці Всесвіту. Молитва не замінює працю, точно так само як праця не замінює молитву. Пробудження в багатьох церквах затримується тільки тому, що ослаблена молитва.

Вікові нагромадження тяжіють над церквою. Більша її частина нині змішалася з миром, стала лжецерква і знеславлення свого Господа.

Справжня ж Церква - народжена згори, всередині її немає грішників і поза нею немає святих. У списки її членів ніхто не може записати будь-кого замість себе і ніхто не може викреслити нікого, крім себе. Нехай буде благословенний Господь, що така Церква існує! І існує тільки за рахунок того, що підтримує безперервну молитовний зв'язок з Богом, хоча серед цього світу вона - лише маленький острівець, лише невеликий залишок.

Молитва, і тільки вона, може пробудити силу, яка потрясе серця людей. Тому сатана всілякими хитрощами намагається відвести нас від молитви за зачиненими дверима. Він атакує розум тих, хто молиться терміновими турботами або невідкладними проблемами, які здаються часом важливіша за саме життя.

Щоб бути переможцем в цій битві, потрібно вдатися до нашої головної захисту - Крові Ісуса Христа. Зібрати блукаючі думки і зосередитися перед Богом допоможе також молитва вголос.

Молитва - це та сила, яка відкриває небо. Використовуючи її, ми не вступаємо в боротьбу з Богом, як Яків, але боремося проти духів злоби піднебесних за душі людські, які є бранцями сатани.

Молитва існує не тільки для захисту (для цього у нас є і щит віри). Для багатьох дітей Божих молитва є секретною зброєю. Хто з нас, незважаючи на все, що ми чули і прочитали про молитву, може сказати, що вже опанував її секретами?

Не ми перемагаємо сатану нашими молитвами - Христос переміг його дві тисячі років тому. Сатана нерідко обводить нас навколо пальця, хвалиться і викручується, завдаючи нам відчутних ударів, а ми часто приймаємо його підступи близько до серця і забуваємо, яка безмірна велич Божого в нас (Еф.1: 19)! Господь сказав: "Се, даю вам владу наступати. На всю силу ворожу." (Лук.10: 19).

Справжня молитва поїдає час. На перших кроках молитви час ледве тягнеться, але коли душа придбає святий досвід, здається, що час летить.

Молитва пом'якшує душу. Зауважте: ми ніколи не молимося про тих, про кого брешемо, і ніколи не брешемо про тих, за кого молимося.

Після Крові Христової молитва - це велике очисний засіб. Саме в молитві Кров Еммануїла при дії Духа Святого очищає внутрішність нашу від усього того, що підлягає осуду.

Сатана не турбувати, коли християни зростають в пізнанні Біблії, але він приведе в рух весь ад, коли ми на практиці станемо застосовувати Слово Боже і молитися за зачиненими дверима.

Яка користь мати глибокі пізнання Біблії та не мати досвіду молитовного життя; займати високе положення перед людьми і не навчитися розмовляти з найвищою Особистістю на небі і на землі? Яка користь від гігієни тіла, якщо у нас бруд в розумі і в дусі? Яка користь від релігійного благочестя, якщо душа у владі плоті? Яка відрада мати всесвітню популярність і бути невідомим Богу?

Бажають звільнитися від помилкових духовних уявлень і знайти небесний образ думок повинні навчитися бути в постійному близькому спілкуванні з Богом.

Той, хто жадає молитися, неодмінно дізнається що таке самотність і їстиме багато "хліба печалі". Він зустріне опір в сім'ї, в суспільстві, вступить в гостру боротьбу з самим собою, навчиться бути мовчазним, а це спричинить за собою нерозуміння і видалить його навіть з кращого кола друзів. Але все це не засмутить істинно молиться людина, бо він знає, що найвищі підйоми душі досягаються на самоті.

"Слідуй за мною!" - кличе його Христос. Це означає - йди, по-перше, в відокремлену кімнату молитви і, "зачини свої двері твою, і помолися Отцеві своєму, що в таїні; а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно" (Мтф.6: 6).

"Слідуй за мною!" Для істинно молиться людина в цьому заклику - все, і він не може не відгукнутися на заклик Христа,

З книги Л. Равенгілла
"Чому затримується пробудження?"