Навіщо нам ікони, світ навколо

Навіщо нам ікони, світ навколо
Привіт шановні Новомосковсктелі блогу «МИР НАВКОЛО»
Що для нас фотографії наших рідних, наших близьких, коханих, та й просто знайомих? Для кожного з нас, нам дороги фотографії наших близьких людей, наших коханих. А як же нам дороги фотографії, на яких зображені, ті, кого вже немає в живих.
Народження дитини, перший клас, одруження, дні народження, нагороди, проводи в армію, всі ці моменти життя ми намагаємося зафіксувати на фото. Проходить час, наші діти дорослішають, одружуються, живуть самостійно, а у нас на пам'ять залишилися їх зображення.
І коли дуже засумуєш за рідними, відкриваєш альбом, дивлячись на зображення, подумки переносишся в той час, іноді емоції зашкалюють. Хтось притискає до себе фото, а хтось торкається і цілує.
А якщо це дівчина закохана, дивиться на фото свого хлопця, якого давно не бачила - вона торкається рукою до зображення на фото, погладжуючи і цілуючи, каже: як вона по ньому скучила, і вона немов поцілувала його - улюбленого в реальності. Подумки він був з нею поруч.
Фотографія нам передає те, що ми колись переживали, ми згадуємо іноді, що в той момент говорили.
А коли ми буваємо в музеях, в галереї ми дивимося на картини, зчитуємо інформацію з полотна, то, що хотів передати художник.
Давайте згадаємо, як маленькі дітки слухають казки, коли ми Новомосковськ. Відкриваємо книгу, з барвистими картинками, і Новомосковськ, а дитина нас запитує «а де колобок? а де вовк? А який ведмідь? »
Слухаючи казку і дивлячись на картинки, у дитини в голові формується картинка про те, що відбувається. Для нас зрячих дуже важлива візуальна інформація. Сліпі так само зчитують інформацію, тільки дотиком рук і через слух.
Навіщо нам ікони, світ навколо
Так само і у віруючих відбувається, коли вони дивляться на зображення в іконах.
Ікона (εἰκόνα) з грецької мови - зображення, образ.
Знаючи біблійну історію. або життя того святого який зображений на іконі, духовно, подумки розумом підносяться в молитві.
Віруючий шанується не дошку, полотно, папір, фарбу на іконі, а саме того хто там зображений. Ікона це передача інформації, яка допомагає налаштуватися в молитві.

Протягом багатьох століть, в усі часи християнства, християни шанували ікони, і, не дивлячись на іконоборство, на перешкоди, віруючі намагалися шанувати зображення і ставитися належним чином.
Оскільки перші християни ревно ставилися до своєї віри, вони хотіли якось виділити себе, тому перший відмітний знак був у перших християн, це зображення символічне у вигляді риби.
Риба (на грец. Ίχθύς) - це абревіатура перших літер фрази - «Ісус Христос Син Божий Спаситель»

Навіщо нам ікони, світ навколо

У II-му і IIIвв. в катакомбах було зображення у вигляді доброго Пастиря. Частенько Спасителя зображували у вигляді агнця. Але повсюдного вживання ікон, до VIII століття ми не побачимо, але іконошанування необов'язковим все ж було.
Після VII Вселенського Собору -787 року, було затверджено іконошанування - але не в церковному житті.
Всім відома історія одного з Італійських міст найдавнішого міста Помпеї, розташований поблизу Везувію в Кампанії, який загинув в 79 році. Це ще були апостольські часи, неспотвореної церкви (по Протестантська критеріям) Були проведені розкопки в місті
Пампа, і під попелом засипаному від вулкана, були знахідки. На стінах були розпису біблійного змісту, і навіть було зображення хреста.
Навіщо нам ікони, світ навколо
Так само в катакомбах перших християн початок другого століття, дійшли до нашого часу фрески із зображенням Діви Марії.
На цьому поки все ....
Я вам коротко написала, про перших зображеннях у перших християн.
У наступній статті я опишу історію іконошанування, іконоборства, так само про 2-й заповіді Закону Божого, яка свідчить. «Не роби собі різьби і всякої подоби ... Не вклоняйся їм і не служи їм ..» До нових зустрічей!

Share this:

Сподобалося це:

Навігація по публікаціям

До ікон ставлюся з шануванням, і навіть з трепетом. Не знаю схвалюється чи це церквою, але у мене колекція ікон Святого Георгія - мого покровителя. Друзі дарують мені і сам здобуваю.

да конечно, церква схвалює. Іконошанування ніхто не відміняв)

У мене вдома багато іконок і одна старовинна ікона. Особливої ​​іконошанування немає, просто нас виховували в атеїзмі, а зараз до церкви заходжу у свята або на дні поминання рідних. Добре, що з'явився твій сайт, Оленка, із задоволенням Новомосковськ все і дізнаюся багато нового для себе. Дякуємо.

Я не маю багато іконок, але вони у мене є і коли мені буває важко я звертаюся до тієї чи іншої іконці за допомогою і мені стає завжди легше на душі.

Звертатися потрібно звичайно не до самої іконці ...

У нас вдома багато ікон теж. А мій малюк дуже любить цілувати ікони. приїхавши в Москву на роботу і знявши квартиру, я першим ділом поїхала в свій улюблений храм Іллі Пророка з чудотворною іконою «Несподівана радість» і купила ікону в цю квартиру. Ось побачиш його і розумієш, ти не один, Господь з тобою і стає легше. А сьогодні ще день пам'яті священномученика Кіпріану і мучениці Юстини, з чим і хочу Вас привітати і нехай вони охороняють Вас від впливу диявольських сил.

Навіть і уявити собі життя без ікон не можу.

А що в Біблії написано про ікони, Олена?

І у нас вдома багато іконок, в кожній кімнаті а то й більшість, то маленька обов'язково є ікона. Мені дуже хочеться колись вишити ікону Божої матері, хоча знаю, що це не легко буде.

Оленка, спасибі за історію перших ікон. Буду чекати продовження ...

На мій погляд, ікони дають можливість звернутися до зображеного образу.
Через ікони спілкування зі святими виходить більш живим і усвідомленим.

Я теж ніколи не вважала повагу ікон поклонінням символів. Цілком згодна, що зображення важливо для того, щоб подумки наблизиться до об'єкта, відчути зв'язок. У нас вдома є ікони, зображення Святої Ольги постійно ношу з собою. Одного разу зі мною сталася страшна ситуація і, можливо, саме вона і молитва допомогли мені врятуватися.

Ну навіщо ж писати, тупість і дурість, це головне.
Ну а по-перше, де ж в статті написано, вірити в силу ікон? Де написано що через ікону чує Господь? ви мабуть неуважно Новомосковсклі.І як це поклонятися іконам, де це таке бачено. ви що це великий гріх!
Вірити в Бога потрібно, а через ікону саме ми розуміємо. зображення допомагає людині згадувати, представляти.
Ви коли вчили абетку, які картинки були намальовані до кожної букви? а ви знаєте навіщо так роблять? Тому а як малюкові зрозуміти як звучить буква.
Ось і ми - люди, як ті малі неграмотні діти, дивлячись на зображення, і на духовному невидимому рівні розуміємо до кого ми звертаємося. Але не до ікони ми звертаємося, і не їй молимося, ми молимося Богу.

Ви мене вибачте якщо я занадто різка. Виправлюся. Справа в тому що ви плутаєте людей, я так думаю. Купуючи ікони вони вважають що в них сила, а так само наймаючи якого-нить батюшку щоб нібито освітити будинок, машину, чи не лукавте-ви це прекрасно розумієте. Скажіть якщо я сліпа, я не зможу говорити? Чи зможу! І мені не обов'язково знати які картинки намальовані в кожній букві, адже так? Якщо у мене немає фото улюбленого, я не буду по ньому нудьгувати? Буду! А Ісус носив з собою ікони? І знову ж таки якщо людина підходить до ікони який-небудь Матрони, або Миколі Чудотворцю, хіба може він думати про БОГА дивлячись на цих людей! І взагалі, як можна вважати цих, і ще багатьох інших смертних людей (зображених на іконах) -Святий.

Вони-це ті, які йдуть, ставлять (непотрібні) свічки, а коли їх запитуєш навіщо. вони говорять-не знаю, вони-це ті, які купують ікони (непотрібні) і питаючи навіщо. вони говорять мовляв зцілює, вони-це ті які йдуть хрестити немовля (природно не розуміє), навіщо. вони говорять так модно. Але ж розкажи їм про Бога, було б набагато правельне, ніж вселяти про «потрібності» ікон і т.д.Не так? Тепер наступне, Ісус це Бог. Виходить у нас 2 Бога. А зараз про першому храмі. Так, був перший храм, саме тоді, коли у людей віра в Бога була природна як то. що на небі є зірки. Люди приходили, і приносили жертву, і окропляли вівтарі -За СВОЇ гріхи! Це раз. Херувими були розташовані в храмі, вони були зображені НА Ковчег Заповіту, вказуючи на те, що він ОХОРОНЯЄТЬСЯ! Це два.Трі (і найголовніше) Новий заповіт Дії 17: 24-25

Так Господь Ісус Христос - є Бог. І не третій, і не другий.
А Ісус підійшов і сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі.
Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,
навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку. Амінь. Матвія 28: 18-20
Після восьми днів знову були в домі учні Його, і Хома з ними. Прийшов Ісус, коли двері були замкнені, став посеред них і сказав: Мир вам!
. Потім каже Хомі: Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись подай руку твою і вклади до боку Мого; І не будь ти невіруючий, але віруючий.
Говорить до Нього Хома: Господь мій і Бог мій!
Ісус каже йому: ти повірив, тому що побачив Мене; Блаженні, що не бачили й увірували!. Іоанна 20: 26-29
«Господь мій і Бог мій!» Фома, привівши себе на пам'ять все, що перш Христос говорив про Своє ставлення до Отця (Ін.8: 58, 10: 29-38 та ін.), А також різні прояви чудодійної сили Христа, висловлює тепер відкрите сповідування своєї віри в Христа не тільки як в свого Господа - так учні називали Христа і перш (Мф.21: 3), - але і як в Бога. Він не обмежується навіть найменуванням «Син Божий», тому що найменування можна було зрозуміти і в переносному сенсі, а прямо називає Христа Богом, звичайно, прийняв людську плоть.

Як спритно ви вхопилися за вигуки Фоми! Просте вигук, таке як наприклад ми скрикує коли когось увіделі- «Боже мій, Як ти змінився!» Чи не подрузомевая, що побачили Бога. Знову ж Господом, називали тоді учні, Ісуса, в знак поваги месії, ким і був Он.Ми адже теж говоримо наприклад Пане прем'єра-міністр, і т.д.А вважати Ісуса бог, Творцем, Творцем-оману велике! Віддав Батько Наш Небесний Сина Свого Єдинородного на викуп наших гріхів! Ісус говорив перебуваючи в храмі, будучи дитиною, коли шукали його Марія з Йосипом-Де ж мене можна знайти ніж в будинку мого БАТЬКА! Зціляв Ісус ім'ям Отця! Просив Отця пробачити людей, бо не відають, що роблять! І т.д ... Як можна вважати Ісуса Богом?

1Тим.3: 16. І беззаперечно - велика благочестя тайна: Бог явився у плоті, виправдав Себе в Дусі, показав Себе ангелам, проповідано між поганами, увірували в світі, вознісся у славі.