Як захиститися від злих духів

Моєму дідові Олексію «у спадок» переданий був дар народного цілителя. Але він виховувався в місті, в українських, і прийняв християнську православну віру. У нього було шість дітей.

Одного разу (трапилося це в 50-і роки) один з його маленьких синів всіх страшно налякав. Він грав на вулиці і раптом ніби збожеволів, почав бігати, кричати. Ніхто не міг його втримати. Тоді покликали діда, який в цей час був у сусідів. Він взяв ікону Казанської Божої Матері, омив її чистою водою, окропив сина цієї святою водою і осінив його хресним знаменням. Він стояв, хрестився сам і хрестив сина.

Про цей випадок мені розповіли моя мама і тітки, які бачили, що відбувалося своїми очима. Вони були дуже налякані і здивовані силою Бога і чудодійною допомогою Господа. З тих пір вони вірять і поклоняються Христу.

Коли я дізналася про це, то жахнулася. Я повірила, що є Бог і зрозуміла, що тільки Він може протистояти злу і захистити людину від злих духів. Моя невістка, яку батько з дитинства привчав до православної віри, пояснила, що треба прийняти Хрещення. І коли я приїхала в Жовті Води на сесію, прийшла в храм. У церкві я розгубилася - стою, нічого не знаю, не розумію, що робити зі своїми затерплими руками, ногами. Спостерігала, що роблять інші. Все здавалося мені незвичайним. Але я боялася дії злих духів і постаралася швидше прийняти Хрещення, віддати себе під захист Бога.

Все мені здавалося важким, незрозумілим, не було людини, який наставив би мене в вірі, пояснив, порадив. Заважав мовний бар'єр. Зараз у мене з'явилася духовна сестра - Лідія, яка щиро і істинно вірить у Христа. Вона мені розповідає про життєві ситуації, про святих. Лідія розсіює мої сумніви. Я скаржуся: «Молитви за церковнослов'янською Новомосковськ, мені нічого не зрозуміло!» А вона каже: «Ти Новомосковськ - тобі не зрозуміло, зате дияволу зрозуміло. Біси бояться цих слів, адже вони написані святими людьми! »

Я хочу пізнавати справжню християнську віру. Хочу вчити Жовті Води дітей основам православ'я, яке прийняли наші предки для свого порятунку. Якщо Жовті Води народ прийме християнство, у нього буде майбутнє і молоде покоління зрозуміє земне життя як дорогу у Вічність. І нехай всі жителі нашої республіки, з допомогою Божою, живуть мирно, хай Бог благословить наш народ.

Я вітаю всіх якутян з 375-річним ювілеєм входження Якутії в составУкаіни. З тих часів якути прийняли християнство і були врятовані. У роки радянської влади православна Церква зазнала нищівний розграбуванню і руйнуванню, але з Божою допомогою з руїн відроджуються храми.

Основний тягар ліг на плечі владики Германа. Ніколи не бачила я цього чудового людини, але тримаючи в руках книгу «Сад буде цвісти», що розповідає про нього і його справах, відчула святість служіння Богу! Дякую йому!

Нехай Господь Бог завжди благословляє духовенство республіки на чолі з єпископом Зосимою. І я вірю, що їх молитвами в душах всіх якутян засяє світло.

«Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління!» (Лк, 2, 14).

З цього номера

  • «Спасибі» із запізненням в півжиття
  • колонізація Якутії

    Ми регулярно і урочисто святкуємо ювілейні дати входження Якутії в составУкаіни. Тим часом і в наукових, і (в більшій ...

  • Араҥ иариилаахтар үтүөрүүлере

    Лукаттан Сібетіей Євангеліє 17-з түһ. 6 Айии Тойон еппіте: «Еһігі хартииһа сіеметін саҕа ітеҕеллееххіт ебіте буоллар, субу үүнен Турар смоківниця, ...

    всі номери

    засновник